A kapaszkodóm

2017/08/15. - írta: Úton Vagyok

playgrounds_in_1900_1.jpg
A 21. században már nem trendi a csoportkarma... egyéni karmából is egyre kevesebb van... haladunk... (erről majd később...) de látni kell a káosz lehetőségét is. Hihetetlen mennyi mindenben hihetünk és hiszünk is... el. Sokszor szeretném megrázni az embereket, hogy halló! Amit tudatosságnak hiszel az csak új dogmák, új jelszavak, új hiedelmek, új kapaszkodók


Kapaszkodók amit szorítunk és biztonságban érezzük magunkat, főleg azért mert sok másik emberrel együtt kapaszkodunk ugyanazon a rúdon, akkor hát csak jó kapaszkodó lehet...
Én ezeken a kapaszkodókon himbálózok kicsit, összeszedem amire szűkségem van és átlendülök a következő kapaszkodóra. Nem szorítom görcsösen, így tudok körbenézni, nem a kapaszkodó szorítására figyelek, nem arra, hogy tökéletesen és biztosan kapaszkodjak, hanem megpróbálom megérteni a kapaszkodó okát, miért van ott, ahol, miért került elém, mi az amitől megóv és mi az amitől nem.

Buddha a szenvedéstől való megszabadulás útját a földi dolgoktól való elszakadásban látta, a megüresedésben. Nem tartotta előnyösnek, hogy bármi földi dologhoz szeretetünkkel láncoljuk magunkat. Szánalomra, részvétre buzdított minden élőlénnyel szemben.
Jézus a szeretet Buddhája volt, a feltétel nélküli szeretetet hírdette, a megbocsájtást, az alázatot és bűnbocsánatot.
Ebből a kettőből gyúrom össze az én kapaszkodómat most.
Íme a recept:
Meditációval elérni a megüresedést, észerevenni a lényeges és lényegtelen dolgokat, főleg a múlandókra rácsodálkozni, hogy mennyire mulandók és értéktelenek, az egó szerepének megértése a múlandó dolgokhoz való ragaszkodásban, fölfedezni, hogy tudatos cselekedeteim tényleg tudatosak-e vagy csak látszat-tudatosak, megnyugodni az elengedésben és a megüresedésben, az ürességet feltölteni szeretettel, a szeretetet továbbadni lehetőleg minél több formában.
Ennyi a feladat, nem kevés. :) Most ez a kapaszkodóm, amin himbálózok egy ideje...
"Lógok a szeren"... Amit lógás közben látok, szedegetem és leírom...
playgrounds_in_1900_10.jpg
 
Senkinek nem akarok tanácsot adni, van belőlük elég... Metaforákat, hasonlatokat, képeket írok le, amik megmutatják mire is gondolok a világról és hol tartok az Úton.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szedd-magad.blog.hu/api/trackback/id/tr1412733020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása