A létezés boldogsága

2019/11/10. - írta: Úton Vagyok

 Érzéseinkhez ragaszkodunk, kutatjuk, keressük a helyzeteket, társakat, amiben, akikkel át tudjuk élni a boldogságot. Ezáltal a boldogság, a kellemes érzés, a kielégülés, tárgyakhoz, társakhoz, helyzetekhez kötődik az agyunkban.
De megint általánosítok, pedig azt nem szeretem, szóval az agyamban. 

A létezés boldogságát azért nehéz átélni, tudatosan megtapasztalni, mert annyira egyszerű és mindennapos, sőt mindenperces, mindenmásodperces, hogy ingerküszöbünk megszokta, és hozzá igazodik. Ezen felüli élmények, ingerek, érzések azok amik eljutnak a tudatomig.

Ahhoz, hogy észre vegyem a létezés alapját, a kiindulópontot, kell a meditáció. A hagymahély lebontás... 

Festmény - festék

A létezés alapja, az egység, az origó, az egy festékpaletta. Egységes színválasztékkal. 

Soha nem festünk belőle ugyanolyan képet. És hiába festünk számunkra szépet, nem mindenkinek fog tetszeni... 

De fogalmazhatok úgy is, hogy létezésem, szellemem, örök valóm a festékpaletta, amiből jelen egóm válogat és megfesti életem. Tiszta alapszínekből is lehet ocsmányat, vagy giccset, vagy érdektelen, vagy bármit... 

Ebben a magam és mások által folyamatosan kevert és egymásnak festett lét-képek kavalkádjába ámulva élek. 

De tudom, minden alkotás alapszíne ugyan az. És ezek az alapszínek a legboldogabbak, mentesek minden ködös árnyalattól, kosztól és szennyeződéstől. Ezeket az alapszíneket kell megtapasztalni az élet festmények mögött. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szedd-magad.blog.hu/api/trackback/id/tr6913521935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása